Percheziții acasă și la biroul șefului unei întreprinderi de stat din Taraclia
Full Article 2 minutes read

Percheziții acasă și la biroul șefului unei întreprinderi de stat din Taraclia

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dimineața de 27 septembrie, la domiciliul și în biroul de serviciu al șefului subdiviziunii teritoriale Taraclia a Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere tehnică „Intehagro”.  Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal, pornit pe corupere pasivă, informează CNA.

Potrivit materialelor anchetei, șeful întreprinderii de stat este bănuit că ar fi extorcat şi primit sistematic câte 2500 de lei de la doritorii de a-și perfecta certificate de tractorist mecanic sau permis de conducere a tractorului de categoriile A și C, fără ca aceștia să susțină examene teoretice și practice.

Astfel, la percheziții, au fost ridicate mai multe copii ale actelor de școlarizare ale candidaților, cărora li s-au eliberat certificate de tractorist-mecanic, ordinele de plată, pe care bănuitul le achita personal și le atașa la setul de documente, cereri pentru susținerea examenelor, dar și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Șeful „Intehagro” din Taraclia, bănuit în opt episoade de corupție, a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul de detenție provizorie a Inspectoratului de Poliție Cahul.

Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă și privarea de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: