Percheziții și rețineri la Chișinău și Basarabeasca: o femeie s-a pomenit cu credite și fără bani pe card VIDEO
Full Article 2 minutes read

Percheziții și rețineri la Chișinău și Basarabeasca: o femeie s-a pomenit cu credite și fără bani pe card VIDEO

Cinci persoane, din Chișinău și Basarabeasca, au fost reținute. Acestea, împreună cu alte două – care urmează a fi anunțate în căutare, ar fi prejudiciat o femeie cu jumătate de milion de lei. Escrocii, au comunicat polițiștii, au obținut acces la telefonul victimei prin înșelăciune și au efectuat mai multe transferuri de pe cardurile ei bancare, dar și au contractat credite de la companiile de microcreditare. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de închisoare. Datele au fost comunicate de Inspectoratul General al Poliției pe 19 iulie. 

Inspectoratul a declarat că a fost deconspirată activitatea unui grup infracțional, care este suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari. Prejudiciul se ridică la 500 000 de lei.

Victima este o femeie de 68 de ani. Sub pretextul că ar urma să obțină profituri fabuloase după ce va investi bani în diferite operațiuni și servicii financiare, escrocii au obținut acces la telefonul ei, i-ar fi instalat aplicațiile AnyDesk și TeamViewer și i-ar fi creat un cont.

„Apoi, prin diferite metode au efectuat mai multe transferuri de pe cardurile ei bancare, dar și au contractat credite de la companiile de microcreditare, cauzând astfel victimei un prejudiciu de aproximativ 500 000 de lei”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

Potrivit instituției, în activitatea ilegală figurează mai mulți membri care împart rolurile între ei. Mai mult, unii dintre suspecți ar avea ca gen de activitate introducerea pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă, a obiectelor prețioase, în special ceasuri de brand, bijuterii și automobile de lux.

Oamenii legii au stabilit identitatea mai multor membri ai grupului, care prin înșelăciune ar fi bani de la partea vătămată.

Au fost efectuate percheziții în automobilele și la domiciliile a șapte suspecți cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, domiciliați în mun. Chișinău și raionul Basarabeasca. În rezultat au fost ridicate: telefoane mobile, carduri bancare, mii de euro, un BMW, laptopuri, o armă de vânătoare cu țeavă lisă fără acte și zeci de cartușe.

Cinci suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alții doi urmează a fi anunțați în căutare.

Potrivit Inspectoratului, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 8 la 15 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: