Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute și în Israel: urmează semnarea unui acord
Full Article 2 minutes read

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute și în Israel: urmează semnarea unui acord

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Statul Israel vor fi recunoscute reciproc, susțin reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat pe 2 august proiectul hotărârii de Guvern pentru aprobarea semnării Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acordul are ca obiectiv extinderea și consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state: „Totodată, actualitatea este determinată și de necesitatea facilitării traficului rutier în cele două state, în special pe o perioadă îndelungată”.

Se menționează că urmare a încheierii respectivului acord, Republica Moldova și Statul Israel vor recunoaște reciproc permisele de conducere, fapt care va permite cetățenilor ambelor țări să opereze procedurile de conversiune, inclusiv la stabilirea domiciliului în țara parte, fără a susține examene în acest scop: „Se vor aplica standarde unice prin care va fi posibilă efectuarea evaluării veridicității și legalității permiselor de conducere”.

Prezentul Acord va fi încheiat pe un termen de 5 ani, cu posibilă extindere de 5 ani.

Republica Moldova mai are încheiate încă 3 acorduri în domeniul conversiunii și recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, și anume: Acordul cu Guvernul Republicii Turcia, cu Guvernul Republicii Lituania și cu Guvernul Republicii Italiene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: