Persoanele care au picat examenele pentru permisele de conducere vor putea contesta rezultatele și online. ASP explică cum
Full Article 2 minutes read

Persoanele care au picat examenele pentru permisele de conducere vor putea contesta rezultatele și online. ASP explică cum

Persoanele care nu au susținut examenul pentru obținerea permisului de conducere vor putea contesta, acum, și online rezultatele probelor de examen, fără a fi nevoite să se deplaseze la centrele de examinare, cum era anterior. Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat un nou modul pe site-ul instituției, care permite acest lucru. Contestațiile pot fi depuse în termen de trei zile lucrătoare.

„(…) Există niște standarde europene minime, norme tehnice cărora trebuie să le corespundem atunci când îi eliberăm persoanei un permis de conducere. Astăzi anunțăm lansarea noului modul de depunere online a contestațiilor examenelor auto. Este un proiect pe care l-a dezvoltat ASP pentru a facilita și a accelera procesul de contestare, eliminând barierele tradiționale asociate cu depunerea fizică a documentelor”, a menționat directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu.

Potrivit ASP, cererea  de contestare a rezultatelor examenelor auto poate fi depusă  online, accesând site-ul instituției. Totodată, în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului va fi plasat un QR code, prin intermediul căruia cetățenii vor putea depune cererea de contestare. Sursa citată precizează că autocolantele personalizate cu respectivul cod de bare vor fi plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto, pe vehiculele de examinare, astfel ca procesul de depunere a contestației să fie  unul facil și accesibil pentru orice persoană interesată.

Potrivit ASP, 290 de candidați au depus contestații, numărul fiind mai mare cu aproape 100 de cereri mai mare, decât în 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: