Persoanele din categoria de vârstă 18-59 de ani, care au încheiat schema completă de vaccinare, pot beneficia de doza booster
Full Article 2 minutes read

Persoanele din categoria de vârstă 18-59 de ani, care au încheiat schema completă de vaccinare, pot beneficia de doza booster

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani, care au încheiat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, pot beneficia de doza booster. Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul Sănătății către toate instituțiile medico-sanitare și centrele de vaccinare. 

Potrivit Ministerului Sănătății, doza booster se aplică la un interval de cel puțin șase luni în cazul vaccinurilor cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson. Doza booster, în mod prioritar, este recomandată persoanelor, care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme grave de boală și deces, inclusiv cele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, precum și persoanele din anumite categorii profesionale – angajații din instituțiile medico-sanitare, personalul și beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, lucrătorii din domeniul de educație și din cadrul serviciilor sociale.

De asemenea, Ministerul Sănătății îndeamnă toți cetățenii să încheie schema completă de vaccinare.

„Potrivit ultimelor date publicate de Centrul de Control și Prevenție al Bolilor, eficacitatea vaccinurilor împotriva formelor severe provocate de varianta Delta a virusului Sars-Cov-2 rămâne înaltă. Totodată, au apărut primele date care stabilesc eficacitatea vaccinurilor de circa 70% împotriva variantei Omicron. Prin urmare, vaccinarea rămâne o componentă esențială pentru stoparea răspândirii virusului”, se mai arată în mesajul instituției.

Până în prezent, în Republica Moldova, au fost administrate 35.718 doze booster.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: