Peskov confirmă că mobilizarea în Federația Rusă a luat sfârșit
Full Article 2 minutes read

Peskov confirmă că mobilizarea în Federația Rusă a luat sfârșit

Procesul de mobilizare din Federația Rusă a luat sfârșit. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitrii Peskov, transmite RIA.

„Nu există informații despre acest proces. Cunoașteți că președintele a spus că mobilizarea a luat sfârșit”, a declarat Peskov.

Pe 28 noiembrie ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a informat în cadrul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin că a fost convocat numărul planificat de rezerviști – 300 de mii de oameni.

„Expedierea cetățenilor chemați la mobilizare a fost finalizată. Sesizarea cetățenilor a fost oprită și nu sunt planificate sarcini suplimentare. Ordinul înaintat de dumnevoastră – 300 de mii de oameni – a fost îndeplinit. Nu sunt planificate sarcini suplimentare”, a anunțat Șoigu.

Șoigu menționează că pe viitor, comisariatele militare vor continua să accepte doar voluntari și contractori.

Potrivit  ministrului, 82.000 de mobilizați au fost trimiși în zona „operațiunii militare speciale”. Alți 218 000 de mobilizați sunt instruiți la centrele și terenurile de antrenament.

În cursul mobilizării parțiale, au fost chemați și trimiși la trupe peste 1 300 de reprezentanți ai autorităților executive de diferite niveluri, peste 27 000 de antreprenori. 13 mii de cetățeni, fără să aștepte somații, și-au exprimat dorința de a-și îndeplini datoria și au fost trimiși la trupe ca voluntari.

Vârsta medie a rezerviștilor chemați în cadrul mobilizării este de 35 de ani.

El a recunoscut și problemele legate de aprovizionarea cu mobilizații, însă, potrivit acestuia, acestea au fost observate doar în faza inițială și au fost deja rezolvate. Putin, la rândul său, a remarcat că dificultățile sunt inevitabile, întrucât mobilizarea nu a mai fost efectuată de mult timp.

Mobilizarea în Rusia a fost anunțată pe 21 septembrie. În partea deschisă a decretului prezidențial despre ea, nu există date despre câte persoane sunt planificate să fie redactate. Serghei Şoigu a spus că vor fi chemaţi 300 de mii de oameni.

Oficial, mobilizarea se va încheia după ce Vladimir Putin va semna decretul corespunzător. Încă nu a semnat-o.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: