Peskov, despre „eliberarea” Odesei și a Cernigovului: „Totul depinde de alegerea cetățenilor”
Full Article 2 minutes read

Peskov, despre „eliberarea” Odesei și a Cernigovului: „Totul depinde de alegerea cetățenilor”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că Odessa și Cernigov va adera la Federația Rusă doar la dorința locuitorilor. Potrivit lui, principalul scop al Kremlinului la moment este protecția oamenilor din Donbas, scrie Kommersant.

Despre „eliberarea” Odesei și a Cernigovului a vorbit șeful interimar al Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, într-un interviu pentru RIA Novosti. El a spus că „probabil, ar fi greșit să vorbim despre termene limită acum, dar nu aș elimina o astfel de sarcină”.

Fiind rugat să comenteze aceste declarații, Peskov a declarat că „totul depinde de alegerea cetățenilor, de decizia oamenilor”.

„Prioritatea principală este protejarea oamenilor din RPL și RPD. Vedem o situație dificilă în Donețk. Și, desigur, armata noastră se concentrează acum asupra acestui lucru, în primul rând”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Amintim că regiunile ucrainene, ocupate temporar de ruși, Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk au fost anexate oficial de Federația Rusă. Președintele rus Vladimir Putin și așa zișii lideri ai celor patru regiuni ucrainene ocupate, au semnat astăzi, 30 septembrie, în cadrul unei ceremonii la Moskova, un șir de documente, numite de Kremlin „tratate de aderare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: