Pestă porcină africană, depistată în alte două localități din Moldova 
Full Article 1 minutes read

Pestă porcină africană, depistată în alte două localități din Moldova 

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate două noi focare de pestă porcină africană. Testele au arătat pozitiv la porci domestici din raionul Florești și la mistreți de pe teritoriul raionului Anenii Noi. 

Pe 15 august curent, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a prezentat situația epizootică din Republica Moldova.

Agenția a menționat că au fost luate probe, care au fost testate la Laboratorul Naţional de referinţă al Republicii Moldova pentru pesta porcină africană.

Astfel, testele au arătat pozitiv la mistreți de pe teritoriul satului Bulboaca, raionul Anenii Noi, precum și la porci domestici din raionul Florești, satul Ciutulești.

Prin urmare, au fost convocate Comisiile pentru situații excepționale a raionului Florești și a raionului Anenii Noi, care vor implementa Planuri complexe de măsuri pentru combaterea și profilaxia pestei porcine africane.

Totodată, Agenția anunță că are loc o anchetă epidemiologică. Aceasta este realizează de o echipă de inspectori ai subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: