Peste 100 de mii de persoane au protestat în orașul Minsk. Polițiștii au arestat mai mulți manifestanți
Full Article 1 minutes read

Peste 100 de mii de persoane au protestat în orașul Minsk. Polițiștii au arestat mai mulți manifestanți

Peste 100 de mii de persoane au participat la un nou protest în orașul Minsk, ieri, 6 septembrie, informează portalul Meduza cu referire la Tut.by. Ministerul Afacerilor Interne din Belarus a avertizat în prealabil că va lua măsuri pentru „prevenirea acțiunilor ilegale”. 

Sursa citată notează că de dimineața, pe străzile centrale au apărut detașamente de poliție. Piața Independenței, unde inițial protestatarii intenționau să se adune, a fost înconjurată de polițiști. Alte zone erau, de asemenea, ocupate de forțele de ordine și înconjurate de sârmă ghimpată.

La finalul protestului, poliția a început să rețină manifestanți. Pe străzi au apărut persoane necunoscute îmbrăcate în civil și cu măști. Aceștia urmăreau protestatarii și îi băteau cu bastoane. Cel puțin 179 de persoane au fost reținute în Minsk în timpul zilei de 6 septembrie.

Amintim că în Belarus continuă manifestațiile de protest față de Alexandr Lukașenko, care este acuzat de falsificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale. În primele zile de proteste, forțele de ordine au reținut un număr mare de persoane, iar multe dintre ele susțin că au fost maltratate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: