Peste 300 de muncitori au fost antrenați pentru curățarea drumurilor. Cum se circulă la această oră?
Full Article 2 minutes read

Peste 300 de muncitori au fost antrenați pentru curățarea drumurilor. Cum se circulă la această oră?

Peste 300 de muncitori și circa 200 de mijloace de transport au fost mobilizate pentru curățarea traseelor din țară. Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, până la ora 12:00, pe arii extinse, se va forma polei, pe drumuri se va menține ghețușul.

În noaptea din 7 spre 8 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță, izolat ceață, pe mai multe sectoare de drum s-a format polei, starea părții carosabile fiind lunecoasă, pe alocuri înzăpezită.

În acest interval de timp, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au desfășurat pe drumurile publice naționale din toate regiunile republicii lucrări de patrulare și combatere a ghețușului, în zona de Nord au fost efectuate și lucrări de deszăpezire cu utilizarea în întregul proces tehnologic a 193 de utilaje speciale și antrenarea a 313 muncitori rutieri.

Potrivit informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, până la ora 12:00, pe arii extinse, se va forma polei, pe drumuri se va menține ghețușul.

Avertizarea de Cod Galben de polei și ghețuș rămâne în vigoare până la miezul nopții. Actualmente, administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a ghețușului.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: