Peste 3400 de agricultori au depus cereri de solicitare a motorinei din ajutorul umanitar acordat de România
Full Article 2 minutes read

Peste 3400 de agricultori au depus cereri de solicitare a motorinei din ajutorul umanitar acordat de România

Ministerul Agriculturii a anunțat despre finalizarea procedurii de evaluare a cererilor de solicitare a motorinei din ajutorul umanitar acordat de România. Potrivit sursei citate, 3430 de producători agricoli au depus cereri în acest sens. 

Cele mai multe solicitări de ajutor umanitar au fost depuse de producătorii agricoli din raioanele: Cahul – 232 cereri, Comrat – 177 cereri, Căușeni – 176 cereri, Orhei – 164 cereri, Ștefan-Vodă – 152 cereri.

Până în prezent, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a examinat circa 98 la sută din totalul dosarelor recepționate. Pentru neîntrunirea criteriilor de eligibilitate, șapte dosare au fost respinse.

Conform datelor preliminare, producătorii agricoli au declarat că, în anul trecut, au fost afectate de secetă circa 475 mii ha de teren agricol. După aplicarea coeficientului de categorisire a producătorilor agricoli, suprafața de teren eligibilă constituie circa 325 mii ha. Cuantumul mediu cantitativ per hectar de motorină ar constitui circa 18,46 litri.

Mărimea ajutorului per hectar de teren arabil afectat se calculează în baza cantității totale de motorină disponibilă, raportată la suprafața totală eligibilă.

Perioada de distribuire a ajutorului umanitar va fi anunțată suplimentar, după ce motorina va fi oferită de România.

Amintim că în februarie 2021, România a aprobat acordarea gratuită a 6000 tone de motorină pentru agricultorii din Republica Moldova care au fost afectați de secetă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: