Peste 500 de copii au fost uciși în Ucraina de la începutul agresiunii militare ruse. Bilanț
Full Article 2 minutes read

Peste 500 de copii au fost uciși în Ucraina de la începutul agresiunii militare ruse. Bilanț

De la începutul atacului invaziei ruse din Ucraina, 521 de copii au fost uciși pe teritoriul țării vecine, iar peste 1 000 au fost răniți. Informația a fost raportată pe 27 ianuarie de Procuratura Generală a Ucrainei.

Până la data de 27 ianuarie 2024, potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor ucraineni, 521 de copii au murit și peste 1 215 au suferit răni de diferite grade de gravitate, din cauza agresiunii militare ruse din Ucraina.

Și acestea nu sunt cifrele finale. În prezent, în prezent se desfășoară procesul de indentificare a victimelor în locurile unde se dau lupte, în teritoriile temporar ocupate și eliberate.

Cei mai mulți copii au fost afectați în regiunile Donețk (505), Harkov (326), Herson (146), Kiev (130), Dnipropetrovsk (111), Mîkolaiiv (101), Zaporojie (100), Cernihiv (72) și Luhansk (67) din Ucraina.

***

Potrivit datelor ONU, mai mult de 10 200 de civili au fost deja uciși în Ucraina de la începutul războiului, în februarie 2022. Numai de la intensificarea loviturilor aeriene rusești de la sfârșitul lunii decembrie 2023, 125 de civili au fost documentați ca fiind morți pe teritoriul Ucrainei, iar alți peste 550 de civili au fost răniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: