Peste €12 mln pentru reabilitarea grădiniților din Moldova. Comisia Europeană oferă un nou grant
Full Article 2 minutes read

Peste €12 mln pentru reabilitarea grădiniților din Moldova. Comisia Europeană oferă un nou grant

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 12,4 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice. Principalii beneficiari ai proiectului vor fi instituțiile de menire socială – spitalele republicane, municipale și raionale, grădinițele și școlile. 

În cadrul ședinței de astăzi, 27 octombrie, Parlamentul a ratificat Acordul de grant cu Banca Europeană de Investiții pentru finanțarea proiectului ,,Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Asistența financiară va fi oferită de către Platforma de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene pentru a reduce din povara financiară a potențialilor beneficiari de proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice.

Potrivit reprezentanților Guvernului, proiectul este deja în proces de implementare, iar instituțiile responsabile vor depune toate eforturile pentru valorificarea deplină, conform destinației și în termenii stabiliți a resurselor oferite de partenerii externi.

Proiectul ”Eficiența energetică în Republica Moldova” are drept scop implementarea unui program național de reabilitare energetică a clădirilor publice, deținute/administrate atât de autoritățile publice centrale, cât și de cele locale, care au o performanță energetică scăzută, urmare a vechimii construcțiilor, cât și a lipsei investițiilor în lucrările de consolidare a eficienței energetice.

Bugetul total al Proiectului constituie 75,5 milioane euro, cu acoperire financiară din partea Uniunii Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Europene pentru Investiții. Proiectul urmează a fi implementat până în anul 2025.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre țara noastră și Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 12,4 milioane de euro, a fost votat în două lecturi de către 80 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: