Peste un milion de euro trebuie să întoarcă agențiile de turism călătorilor moldoveni. Au primit timp suplimentar 
Full Article 1 minutes read

Peste un milion de euro trebuie să întoarcă agențiile de turism călătorilor moldoveni. Au primit timp suplimentar 

Termenul de restituire a plăților pentru serviciile de turism contractate până la data de 17 martie 2020 va fi extins până la 30 septembrie 2022.

Parlamentul a aprobat cu 83 de voturi, în prima lectură, proiectul de lege privind unele măsuri suplimentare de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (COVID-19).

Ca urmare a adoptării legii, agențiile de turism și operatorii locali vor obține timp suplimentar pentru depășirea problemelor financiare cauzate de criză și pentru onorarea obligațiunilor față de clienți.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din Moldova arată că datoriile agențiilor turistice și operatorilor de turism naționali se estimează la cca 1,1 milioane de euro față de turiștii din Republica Moldova. Acestea constituie datoriile a peste 300 de agenți economici locali, primordial din sectorul entităților mici, acumulate față de peste 4.000 de călători.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: