Peștii morți din Dubăsari: Guvernul nu exclude că în apă au ajuns substanțe chimice și încearcă să obțină probe
Full Article 2 minutes read

Peștii morți din Dubăsari: Guvernul nu exclude că în apă au ajuns substanțe chimice și încearcă să obțină probe

Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea peștilor morți din raionul Dubăsari. Chișinăul susține că Inspectoratul pentru Protecția Mediului, prin intermediul Biroului pentru reintegrare, „face eforturi pentru a ieși la fața locului și pentru a lua probe”. 

Precizările au fost făcute pe 12 septembrie de secretarul de stat al Ministerului Mediului Grigore Stratulat.

„Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea acestui subiect. Am informat Inspectoratul pentru Protecția Mediului despre acest fapt care, la rândul lui, prin intermediul Biroului pentru reintegrare pentru că locația este în afara zonei controlate de administrația constituțională face eforturi pentru a ieși la fața locului, pentru a lua probe și a vedea care este cauza acestui eveniment”, a menționat Stratulat.

„Deci se presupune, într-adevăr din reportaj, l-am văzut și eu aseară, că ar putea fi o deversare de substanțe chimice sau este din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă și a lipsei de precipitații. Iată la aceste întrebări, Inspectoratul pentru Protecția Mediului va veni cu răspunsuri. La momentul când noi vom obține un raport în acest sens, o să-l distribuim”, a adăugat secretarul de stat al Ministerului Mediului.

De precizat că, în ajun, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu diverse specii de pești moarte pe malul lacului de acumulare din satul Goian, la rezervația științifică „Iagorlâc” din Dubăsari. Ar fi murit atât pești juvenili, cât și adulți. Ecologiștii cred că sursa otrăvirii sunt niște substanțe chimice, care ar proveni din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: