VIDEO Imagini dezolante la rezervația științifică „Iagorlâc” din Dubăsari. Zeci de pești morți plutesc la suprafață
Full Article 2 minutes read

VIDEO Imagini dezolante la rezervația științifică „Iagorlâc” din Dubăsari. Zeci de pești morți plutesc la suprafață

În raionul Dubăsari, în râul Iagorlâc, care traversează rezervația științifică „Iagorlâc”, a fost înregistrată o mortalitate în masă a peștilor. Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip în care se pot observa diverse specii de pești moarte pe malul lacului de acumulare din satul Goian. Au murit, atât pești juvenili, cât și adulți. Ecologiștii cred că sursa otrăvirii sunt niște substanțe chimice, care ar proveni din Ucraina.

Potrivit președintelui organizației publice „Medicii pentru ecologie” din Dubăsari Elena Stepanova, specialiștii nu au versiuni exacte despre cauza principală a marasmului piscicol.

Se presupune că ar putea fi vorba de substanțe chimice care au ajuns în lac din Ucraina. Un astfel de dezastru ecologic a avut loc și în urmă cu doi ani, tot în această perioadă. Ploile de toamnă din Carpați au spălat pesticidele din depozite, iar apele râurilor le-au adus aici. Ploile de toamnă din Carpați au spălat pesticidele din depozite, iar apele râurilor le-au adus aici”, a menționat acesta.

Printre cauzele posibile, a menționat Stepanova, nu pot fi excluși factori de influență precum temperaturile ridicate ale aerului și apei, care au fost înregistrate în ultima lună de vară, dar și supraîncărcarea cu alge a corpurilor de apă.

Până la identificarea cauzelor, persoanele pasionate de pescuit sunt sfătuite să nu ridice peștii care au plutit în derivă pe malul râului Nistru și să nu-i consume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: