Petrecerile corporative pot fi interzise în restaurantele din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Petrecerile corporative pot fi interzise în restaurantele din Chișinău

Autoritățile de la Chișinău intenționează să interzică petrecerile corporative de Anul Nou în restaurante. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat acest lucru la ședința serviciilor municipale din 21 decembrie. Potrivit acestuia, acest lucru este necesar pentru a nu înrăutăți lucrurile în ceea ce privește pandemia.

„Am purtat negocieri cu oameni de afaceri din sectorul HORECA, le-am cerut să nu organizeze petreceri corporative. Unii dintre reprezentanții restaurantelor au fost de acord, alții nu. De aceasta rog membrii comisiei municipale de sănătate publică să convoace o comisie de urgență pentru a introduce o restricție oficială a petrecerilor corporative până pe 13 ianuarie. În Marea Britanie nu zboară avioanele, dar la noi sarbaroare și rasună muzica, absurd”, a spus Ceban.

Menționăm că după sărbătorile de iarnă, în Republica Moldova ar putea crește subit numărul de infectări cu noul coronavirus. Avertizarea a fost făcută de către șeful adjunct al Direcției municipale în sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă. În cadrul ediției din 15 decembrie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, acesta a îndemnat moldovenii să se abțină de la petreceri cu un număr mare de participanți și să sărbătorească doar în sînul familiei.

Amintim că Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publica (CNESP) a decis, în ședința din 11 decembrie, ca în cadrul festivităților care se vor desfășura în școli și grădinițe cu ocazia sărbătorilor de iarnă, să fie respectată distanța socială. Totodată, elevii din clasele mari și angajații instituțiilor de învățământ vor fi obligați să poarte măști de protecție.

Menționăm că începând cu 21 decembrie intră în vigoare noua listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: