Piața din Rezina a fost incendiată intenționat? Cel puțin 63 de agenți economici au fost afectați
Full Article 2 minutes read

Piața din Rezina a fost incendiată intenționat? Cel puțin 63 de agenți economici au fost afectați

Cel puțin 63 de agenți economici au fost afectați de incendiul devastator care s-a produs în după-amiaza de 13 iulie în piața de mărfuri din Rezina. Suprafața afectată constituie aproximativ 1300 m2 din acoperișurile construcțiilor. Estimările au fost anunțate de către conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), într-o conferință de presă la care a participat și primarul orașului Rezina, administrația pieții comerciale și reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Specialiștii nu exclud că focul a fost adus din exterior.

Potrivit conducerii IGSU, apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:09. La fața locului au fost mobilizate 8 autospeciale de intervenție cu 39 de angajați IGSU, inclusiv o autospecială a uzinei de cement din orașul Rezina.

Incendiul a fost localizat la ora 17:28 minute. În timpul lichidării arderii, salvatorii și pompierii au evacuat o butelie de oxigen și o butelie de gaz. Pentru lichidarea eficientă a incendiului au fost formate 4 sectoare de luptă pentru lichidarea focarelor pe întreg perimetru zonei afectate de flăcări. Incendiul a fost lichidat la ora 19:39 minute.

În urma arderii, potrivit primelor estimări, au fost afectați cel puțin 63 operatori economici, însă, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. La fel, au fost salvate 60% din construcțiile amplasate în adiacentul pieții. Suprafața afectată constituie aproximativ 1300 m2 din acoperișurile construcțiilor.

Totodată, în timpul conferinței de presă, Laboratorul experimental antiincendiar a precizat primele versiuni de izbucnire a incendiului. Potrivit specialiștilor, prima versiune lansată este un scurtcircuit în rețelele electrice. A doua ipoteză este o defecțiune a echipamentului electric. A treia versiune ține de imprudența în timpul fumatului, iar a patra ipoteza investigată este aducerea sursei de foc din exterior.

În urma cercetărilor statice și dinamice, specialiștii vor stabili cea mai probabilă cauză.

Amintim că o cititoare a portalului NM ne-a expediat imagini video surprinse în piața din Rezina, imediat după lichidarea incendiului. Aceasta s-a plâns de faptul că numeroase persoane au rămas fără surse de existență în urma incidentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: