PL revine pe arena politică? Ghimpu: „Ne pregătim de alegeri locale”
Full Article 3 minutes read

PL revine pe arena politică? Ghimpu: „Ne pregătim de alegeri locale”

Partidul Liberal (PL) revine pe arena politică din Moldova și este gata să participe atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive. Potrivit lui Ghimpu, formațiunea politică va înainta propriul candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, pentru scrutinul electoral de din 2023, când moldovenii își vor alege primarii.

„Începem să ne pregătim de alegerile locale. Acesta este obiectivul principal, or întâi sunt alegerile locale, apoi cele parlamentare. Dacă nu participi la alegerile locale înseamnă că nu ai ce căuta la cele parlamentare. Fiecare partid își vede puterile la alegerile locale: primari, consilieri, echipe locale. Cât de tare nu ai fi sus, dar dacă nu ai o echipă locale care să ducă politica partidului, mai ales că noi suntem cu unirea și adevărul, nu politica și televizorul, nu faci nimic”, a declarat Mihai Ghimpu.

Președintele de onoare al PL susține că formațiunea politică râvnește, inclusiv, fotoliul de primar al municipiului Chișinău, pe care, anterior, l-a ocupat timp de zece ani. Mihai Ghimpu critică activitatea noului primar de Chișinău, Ion Ceban, care a fost ales în funcție pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și care, ulterior, de mai bine de un an, a anunțat că își lansează propriul partid „Mișcarea Alternativă Națională”.

„Ce a făcut Ceban ca să rămână? Trotuare? El a înțeles că drumurile sunt făcute de Dorin Chirtoacă și trebuie niște trotuare”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu a refuzat să spună cine este candidatul PL pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, dar a precizat că va fi „ori o doamnă, ori un domn”.

Precizăm că până în prezent și-a confirmat intenția de a participa la viitoarele alegeri locale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău doar actualul primar, Ion Ceban. Între timp, partidul de guvernământ a ezitat să spună deocamdată care este candidatul pentru Primăria Chișinău, asta deși, potrivit zvonurilor, PAS analizează candidatura actualului ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, viceprim-ministrul Andrei Spînu sau a deputatului PAS Lilian Carp. Recent, Spînu a criticat activitatea lui Ceban la primărie, dar a preciza, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu țintește funcția de primar al capitalei.

De menționat că următoarele alegeri locale în Republica Moldova ar urma să aibă loc în anul 2023, ținând cont că durata mandatului aleșilor locali este de 4 ani, iar ultimele alegeri locale generale au avut loc în anul 2019.

În prezent, Primăria municipiului Chișinău este condusă de Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: