Plângerea jurnalistei Natalia Morari față de Asociația care deține licența TV8 urmează a fi examinată în instanță
Full Article 2 minutes read

Plângerea jurnalistei Natalia Morari față de Asociația care deține licența TV8 urmează a fi examinată în instanță

Plângerea jurnalistei Natalia Morari față de Asociația Obștească Media Alternativă, care deține licenția TV8, a fost înregistrată și urmează să fie examinată. Fosta moderatoare a emisiunii „Politica” solicită să fie restabilită în calitate de membră.

Potrivit informației publicate pe site-ul instanței, plângerea Nataliei Morari a fost înregistrată pe 11 octombrie și publicată pe 20 octombrie. În prezent, aceasta are statutul de „examinare”.

Plângerea jurnalistei Natalia Morari față de Asociația care deține licența TV8 urmează a fi examinată în instanță

Amintim că, pe 18 octombrie, postul de televiziune TV8 a publicat o declarație prin care a anunțat că Asociația care deține licența TV8 a fost acționată în judecată.

„Pe 20 septembrie a.c., urmare a unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere de retragere din Asociație, începând cu data de 30 septembrie. Ulterior, peste o săptămână, pe 27 septembrie, Natalia Morari s-a răzgândit și a informat despre retragerea cererii din 20 septembrie”, se arată în declarația publicată de TV8.

Potrivit informației prezentate de reprezentanții postului de televiziune, Natalia Morari pretinde că ar fi scris cererea de retragere din Asociație în condiții de presiune psihologică și șantaj. Membrii Asociației MA și conducerea TV8 resping categoric aceste acuzații, pe care le califică drept false și calomnioase.

„Menționăm că cererea de retragere a fost acceptată de Adunarea Generală Extraordinară a Asociației, în contextul prevederilor Statutului Asociației Media Alternativă, care stabilesc că „membrii Asociației au obligația de a se abține de la desfălurarea activităților care sunt contrare valorilor și principiilor de activitate ale asociației, manifestate inclusiv prin declarații publice”, se mai arată în declarație.

Contactată de NM pentru a-și prezenta punctul de vedere, jurnalista Natalia Morari a menționat că va publica un mesaj pe rețelele se socializare. Deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat.

***

Pe 8 septembrie, jurnalista Natalia Morari a anunțat că ia o pauză de emisie și să iese temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8. Motivul invocat este faptul că aceasta ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru că a avut o relație cu omul de afaceri Veaceslav Platon, care este și tatăl copilului său. Contactată de NM, Natalia Morari a confirmat că ea este autoarea declarației publicată pe Facebook. SIS a anunțat într-un comunicat de presă că va ancheta cazul și i-a recomandat jurnalistei să depună o plângere și la Procuratura Generală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: