Platforma DA cere alocarea unei indemnizații unice în mărime de 2000 de lei pentru toți participanții la războiul pentru independența țării
Full Article 2 minutes read

Platforma DA cere alocarea unei indemnizații unice în mărime de 2000 de lei pentru toți participanții la războiul pentru independența țării

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) solicită acordarea indemnizației unice pentru veterani și voluntari în războiul pentru independență. Potrivit unei declarații publicate pe 11 august, indemnizația unică ar urma să constituie 2 mii de lei și să fie orferită tuturor participanților la războiul pentru independența Republicii Moldova. De asemenea, Platforma DA s-a arătat gata să ofere „expertiză profesionistă pentru orice inițiativă legislativă a guvernării”.

„În contextul celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, Platforma Demnitate și Adevăr vine cu solicitarea către Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova de a aloca o indemnizație unică în mărime de 2000 de lei tuturor participanților la războiul pentru independența Republicii Moldova”, se arată în adresare.

Valoarea implementării proiectului se estimează la circa 50 milioane de lei. Platforma DA menționează că acești bani „pot fi identificați cu ușurință în contextul deblocării proxime a asistenței financiare externe” din sursele donatorilor și partenerilor Republicii Moldova.

De asemenea, formațiunea menționează că reprezentanții veteranilor și voluntarilor în războiul pentru independența Republicii Moldova din cadrul Platformei DA sunt disponibili pentru a oferi „expertiză profesionistă pentru orice inițiativă legislativă a guvernării”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: