Platforma DA propune mai multe soluții pentru rezolvarea problemelor din domeniul agriculturii. Precizările lui Andrei Năstase
Full Article 2 minutes read

Platforma DA propune mai multe soluții pentru rezolvarea problemelor din domeniul agriculturii. Precizările lui Andrei Năstase

Platforma Demnitate și Adevăr propune mai multe soluții pentru rezolvarea problemelor din domeniul agriculturii în contextul calamităților naturale. Este vorba despre irigarea masivă a terenurilor agricole, asigurarea în agricultură și împădurirea țării. Despre acest lucru a anunțat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă.

„În primul rând, ne referim la irigarea masivă a terenurilor agricole. Platforma DA propune crearea, începând cu 2021, a unui program național de utilizare eficientă a resurselor acvatice. Acest program ar prevedea construirea mai multor bazinelor de acumulare a apelor, la care s-ar conecta un număr maxim de agricultori. De asemenea, propunem subvenționarea procurării sistemelor de irigare”, a declarat Andrei Năstase.

„O altă prioritate este asigurarea în agricultură, ceea ce ar proteja bunurile producătorilor, investițiile în cazul producerii calamităților naturale”, a anunțat Năstase.

Totodată, acesta a subliniat și importanța demarării unui program de împădurire a Republicii Moldova.

„Pentru a crește rezistența în fața calamităților naturale este nevoie de împădurirea țării. Despădurirea a contribui la micșorarea precipitațiilor în Republica Moldova. Se impune limitarea riguroasă a tăierii pădurilor și demararea unui program național de împădurire”, a mai declarat Năstase.

Precizăm că pe 19 august, guvernul a aprobat alocarea din fondul de intervenție a 100 milioane de lei pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an. Astfel, în total, guvernul va aloca 300 milioane de lei agricultorilor pentru a compensa pierderile înregistrate în cazul culturilor cerealiere de prima grupă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: