Platforma DA propune micșorarea cuantumului amenzilor aplicate pentru nerespectarea regulilor epidemiologice
Full Article 1 minutes read

Platforma DA propune micșorarea cuantumului amenzilor aplicate pentru nerespectarea regulilor epidemiologice

Platforma Demnitate și Adevăr a înregistrat un proiect de lege care prevede micșorarea cuantumului amenzilor aplicate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

„Am luat în calcul la stabilirea mărimii amenzilor salariul minim și mediu pe economie. Astfel, mărimea amenzilor trebuie să fie proporțională cu faptele comise, dar și cu veniturile cetățenilor”, a declarat Dinu Plîngău.

Mai exact, cei de la Platforma DA propun ca alineatul întâi de la articolul 76/1 din Codul Contravențional să aibă următorul cuprins: cifrele „de la 450 la 500” se substituie cu cifrele „de la 50 la 150” și cifrele „de la 1000 la 1500” se substituie cu cifrele „de la 300 la 700”. Totodată, la alineatul se propune ca cifrele „de la 450 la 500” să se substituie cu cifrele „de la 50 la 150”.

Menționăm că pe parcursul stării de urgență, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 44 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor Comisiei Situații Excepționale.

Platforma DA a înregistrat astăzi un proiect care are drept scop micșorarea cuantumului amenzilor pentru nerespectarea…

Gepostet von Dinu Plîngău am Montag, 15. Juni 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: