Platforma DA, AUR și PAS vor contesta la Curtea de Apel noua decizie a CEC, privind secțiile de votare din diaspora
Full Article 2 minutes read

Platforma DA, AUR și PAS vor contesta la Curtea de Apel noua decizie a CEC, privind secțiile de votare din diaspora

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr (DA) vor contesta la Curtea de Apel decizia din 8 iunie a Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la majorarea de la 139 la 146 a numărului secțiilor de votare amplasate în afara Republicii Moldova în cadrul scrutinului parlamentar din iulie. O inițiativă similară a anunțat și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), iar anterior și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Reprezentanții formațiunilor consideră că numărul este prea mic și nu reprezintă o soluție pentru a evita cozile la secțiile de votare.

„Ceea ce a făcut CEC-ul azi a fost previzibil pentru mine, de asta pregătim cu juriștii Platformei DA suplimente pentru a ne bate în instanțele de judecată, definitivăm o plângere la Procuratură, solicităm să fie atras în proces SIS și mai pregătim o surpriză pentru CEC și judecătorii care așteaptă indicații. Ne vom bate pentru fiecare secție de vot separat. Solicitările noastre țin de organizarea unui proces electoral normal, corect și conform legii. Nimic mai mult”, a menționat deputatul Platformei DA Dinu Plîngău.

Și președintele AUR Moldova Vlad Bilețchi s-a arătat nemulțumit de decizia CEC.

„Prin acest gest, CEC continuă batjocura față de cetățenii din diaspora, dorind să ne ungă ochii cu această “soluție de compromis” și să ne reducă la tăcere. Nu, domnilor! Noi nu acceptăm jumătăți de măsură, pentru că cei din diaspora, care au plecat în căutarea unei vieți mai bune, nu pot fi prostiți cu “7 secții în plus”. (…) AUR a contestat la Curtea de Apel decizia CEC și nu ne vom opri până nu vom obține dreptate pentru diaspora!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va contesta decizia CEC.

În cadrul ședinței din 8 iunie, CEC a majorat numărul de secții de votare care urmează a fi constituite în străinătate de la 139 la 146. În fața instituției s-a desfășurat, pentru a doua zi consecutiv, un protest. Manifestanții au solicitat constituirea a 198 de secții de votare în diaspora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: