Facebook/Corneliu Padnevici

Platforma politică „Pentru Moldova” susține că acțiunile sale nu au avut o alură… politică

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță că exclude, la această etapă, oricare coaliții în cadrul legislativului. Într-un comunicat de presă publicat pe 23 noiembrie, cei 15 deputați, printre care neafiliați și cei ai fracțiunii partidului „ȘOR” se declară o forță neutră și se pronunță în favoarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit membrilor Platformei parlamentare „Pentru Moldova” declarația a fost publicată pentru „a elimina speculațiile, zvonurile și insinuările”. Aceștia anunță că nu vor crea coaliții pe termen lung: „Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești”.

Totodată, cei 15 deputați susțin că nu vor condiționa participarea la vot și că vor susține proiectele pe care le consideră benefice: „Chiar și prima sesiune a Parlamentului, care a avut loc după o lungă pauză de inactivitate, a arătat că acțiunile noastre nu au avut o alură politică. Am susținut unele dintre acele proiecte de lege care au fost propuse de partidele de dreapta și unele dintre cele care au fost elaborate de socialiști și guvern”.

De asemenea, Platforma „Pentru Moldova” susține că este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate: „Foarte multe s-au schimbat de după ultimele alegeri parlamentare. În opinia noastră, componența Parlamentului trebuie să corespundă pe deplin noilor realități politice. Credem că societatea moldovenească nu va regreta dacă din Parlament vor dispărea pentru totdeauna partidele politice marginale, care pretind a fi autentice, dar în realitate au pierdut susținerea cetățenilor”.

***

Din Platforma „Pentru Moldova” fac parte 15 deputați: cei ai fracțiunii parlamentare Partidul „ȘOR” și o parte dintre deputații neafiliați, care au făcut anterior parte din grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei | NewsMaker

Primele alegeri locale în Călinești și Leova, după amalgamare: CEC a stabilit data scrutinului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 16 noiembrie 2025 organizarea alegerilor locale noi în comuna Călinești (raionul Fălești) și în orașul Leova (raionul Leova). Decizia a fost luată în urma procesului de amalgamare voluntară, prin care au fost comasate mai multe unități administrativ-teritoriale, în vederea consolidării sistemului administrației publice locale.

Astfel, în comuna Călinești, noile alegeri sunt organizate pentru funcția de primar și pentru constituirea unui nou Consiliu comunal. Noua unitate administrativ-teritorială va include localitățile Călinești, Chetriș, Chetrișul Nou și Hîncești. În total, au fost stabilite 13 mandate de consilier comunal.

Pentru orașul Leova, alegerile vizează de asemenea funcția de primar și un nou Consiliu orășenesc, cu 23 de mandate de consilier. Noua unitate va cuprinde orașul Leova și satele Sărata-Răzeși, Sîrma și Tochile-Răducani.

CEC precizează că mandatele actualilor primari și consilieri locali vor înceta la data validării noilor mandate, respectiv la constituirea legală a noilor consilii.

Amintim că, pentru aceeași dată – 16 noiembrie 2025 – CEC a mai stabilit organizarea alegerilor locale noi în alte patru localități: satul Ustia (raionul Glodeni), comuna Natalievca (raionul Fălești), comuna Cremenciug (raionul Soroca) și satul Bașcalia (raionul Basarabeasca).

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: