Platon susține că deține informații compromițătoare despre Andrian Candu, Denis Ulanov și Iurie Leancă
Full Article 3 minutes read

Platon susține că deține informații compromițătoare despre Andrian Candu, Denis Ulanov și Iurie Leancă

Omul de afaceri Veaceslav Platon susține că ar deține o înregistrare în care se vede cum deputatul Ilan Șor îi oferă mită fostului premier Iurie Leancă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 din 15 iunie. De asemenea, acesta a declarat că deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, ar fi avut un rol organizatoric în frauda bancară, iar deputatul Pro Moldova, Andrian Candu, ar fi „arhitectul” întregii scheme.

Platon spune că deține materiale pregătite care ar servi drept dovezi pe care le va prezenta la Procuratură și că în lista persoanelor vizate ar fi inclusiv deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov, fostul premier Iurie Leancă și deputatul Pro Moldova Andrian Candu.

„Ilan Șor l-a mituit pe Iurie Leancă, este vorba de 30 de mii pe care noi le-am văzut și mai sunt încă alte 300 de mii, oferite pentru a participa în alegeri. El a luat și a dat banii cash. Există o înregistrare în care este înregistrată conversația Ilan Șor vorbește despre asta”, a declarat Platon.

Veaceslav Platon mai spune că această înregistrare a fost făcută legal. Omul de afaceri l-a vizat în declarațiile sale și pe deputatul Denis Ulanov, despre care a aspus că ar fi avut un rol organizatoric în frauda bancară.

„El peste tot fugea cu documente, perfecta, se înțelegea, lucra cu martorii pentru a duce ancheta în altă parte, conducea firme”, a declarat Platon.

Și față de Andrian Candu spune că ar deține dovezi că ar fi fost „arhitectul” furtului miliardului.

„Candu a dat indicații, a pregătit terenul din punct de vedere a pachetului legislativ, a răspuns de aspectul BNM care să dea banii băncilor. Vor fi și documente, și probe, și de toate”, susține omul de afaceri.

Am solicitat comentarii de la cei Denis Ulanov, Andrian Candu și Iurie Leancă, însă doar deputatul Pro-Moldova și cel al Partidului „ȘOR” au răspuns la mesajele NM.

Precizăm că Veaceslav Platon a fost eliberat, luni, 15 iunie, din Penitenciarul nr. 13. Magistrații au dispus suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: