agora.md

PLDM, modificări în statutul partidului: a aprobat fuziunea cu PUN 

Pe 2 iulie a avut loc Congresul al X-lea Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Pe lângă numirea lui Vlad Filat la conducerea partidului, delegații au aprobat fuziunea PLDM cu Partidului Unității Naționale (PUN). 

Biroul de presă al PLDM a raportat că în cadrul congresului „delegații au operat modificări în Statutul partidului și au aprobat fuziunea PUN cu PLDM”.

Se mai menționează că la finalul congresului, delegații au adoptat un Manifest prin care au fost stabilite obiectivele imediate ale partidului:

– „Continuarea procesului de consolidare a forțelor democratice, pro-europene, pro-românești, ca unică alternativă actualei guvernări. Fuziunea cu Partidul Unității Naționale este doar un prim pas în acest sens;

– Realizarea cu toată dăruirea și priceperea a scopului de Reunificare a Republicii Moldova cu România, pentru restabilirea adevărului istoric, dar și drept cea mai rapidă și reală cale de aducere a Republicii Moldova acasă, în marea familie europeană;

– Promovarea reformelor autentice pentru rezolvarea multiplelor crize cu care se confruntă Republica Moldova: demografică, politică, economică, socială, în justiție”.

De menționat că pe 2 iulie, Vlad Filat a fost reales la conducerea PLDM. În cadrul unui discurs din timpul congresului, fostul premier a spus că nu poate să nu accentueze „importanța fuzionării PLDM cu PUN”: „Acest lucru este extrem de important pentru întreaga clasă politică”.

Amintim că în mai 2023 PUN a anunțat, urmare a congresului extraordinar al partidului, că a aprobat demararea negocierilor cu privire la fuzionarea cu PLDM. Totodată, partidul a raportat că Alexandru Cimbriciuc a fost ales în calitate de președinte PUN. În contextul fuzionării PUN-PLDM, fosta deputată Ana Guțu a anunțat că și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte a PUN.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

politiadefrontiera.ro

Acte românești false pentru persoane din R. Moldova, Ucraina și Rusia? Peste 200 de percheziții în România (VIDEO)

În România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Poliția de Frontieră Română a anunțat că, pe 1 iulie, au fost efectuate 206 percheziții la sediile unor instituții publice și la locuințele unor persoane fizice. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic. În cauză sunt cercetate și persoane care ar fi oferit mită, acestea fiind suspectate, de asemenea, de fals în înscrisuri oficiale și folosirea documentelor false.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, cu ajutorul unor funcționari publici de la serviciul de evidență a populației și o primărie, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea. Aceste documente au fost eliberate pentru persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova. Potrivit instituției române, datele nereale se referă la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă, dar și la alte atribute de identificare a persoanei, respectiv nume, prenume, data nașterii, locul nașterii, totul cu scopul obținerii de către beneficiar a unui act de identitate, a cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau a reședinței în România.

„Datele menționate, care în unele cazuri prezintă o identitate diferită de cea reală a beneficiarilor – în condițiile în care marea lor majoritate au depus certificate de cetățenie română anterior falsificate – sunt incluse în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate pe baza unor certificate care atestau dobândirea cetățeniei române și care anterior au fost falsificate, cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv și chiar fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Potrivit instituției române, în anii 2023-2024, pe raza unui serviciu de evidență a populației și-au stabilit domiciliul în mod fictiv 7.000 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state, foste republici sovietice.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: