PLDM, modificări în statutul partidului: a aprobat fuziunea cu PUN 
Full Article 2 minutes read

PLDM, modificări în statutul partidului: a aprobat fuziunea cu PUN 

Pe 2 iulie a avut loc Congresul al X-lea Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Pe lângă numirea lui Vlad Filat la conducerea partidului, delegații au aprobat fuziunea PLDM cu Partidului Unității Naționale (PUN). 

Biroul de presă al PLDM a raportat că în cadrul congresului „delegații au operat modificări în Statutul partidului și au aprobat fuziunea PUN cu PLDM”.

Se mai menționează că la finalul congresului, delegații au adoptat un Manifest prin care au fost stabilite obiectivele imediate ale partidului:

– „Continuarea procesului de consolidare a forțelor democratice, pro-europene, pro-românești, ca unică alternativă actualei guvernări. Fuziunea cu Partidul Unității Naționale este doar un prim pas în acest sens;

– Realizarea cu toată dăruirea și priceperea a scopului de Reunificare a Republicii Moldova cu România, pentru restabilirea adevărului istoric, dar și drept cea mai rapidă și reală cale de aducere a Republicii Moldova acasă, în marea familie europeană;

– Promovarea reformelor autentice pentru rezolvarea multiplelor crize cu care se confruntă Republica Moldova: demografică, politică, economică, socială, în justiție”.

De menționat că pe 2 iulie, Vlad Filat a fost reales la conducerea PLDM. În cadrul unui discurs din timpul congresului, fostul premier a spus că nu poate să nu accentueze „importanța fuzionării PLDM cu PUN”: „Acest lucru este extrem de important pentru întreaga clasă politică”.

Amintim că în mai 2023 PUN a anunțat, urmare a congresului extraordinar al partidului, că a aprobat demararea negocierilor cu privire la fuzionarea cu PLDM. Totodată, partidul a raportat că Alexandru Cimbriciuc a fost ales în calitate de președinte PUN. În contextul fuzionării PUN-PLDM, fosta deputată Ana Guțu a anunțat că și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte a PUN.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: