Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală, în stare dezastruoasă. Ce decizie a luat primăria?
Full Article 2 minutes read

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală, în stare dezastruoasă. Ce decizie a luat primăria?

Primăria Chișinău a anunțat că podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală are nevoie de reparații urgente. Primăria a publicat pe 19 noiembrie un raport al specialiștilor care au examinat podul în octombrie-decembrie 2018. Conform documentului, structura de susținere este în paragină, iar aspectul podului lasă mult de dorit.

Primăria a menționat că, potrivit raportului, scopul lucrărilor este refacerea trotuarelor, balustrade, consolidarea structurii de susținere, construirea rampelor, amenajarea spațiului de sub pod și instalarea felinarelor.

„Podul are 44 de ani, timp în care factorii externi au distrus structura și au stricat aspectul”, a spus primarul și a adăugat că reparația va restabili funcționalitatea podului, va asigura siguranța transportului și a oamenilor și va îmbunătăți aspectul orașului.

Podul de pe Mihai Viteazul a fost construit în 1974. Podul are șase benzi de circulație și două căi pietonale. Are o lungime de 311 m și o lățime de 26 m. Înălțimea este de la 5 la 14 m.

În această săptămână, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a menționat că podul are nevoie urgentă de reparații și acest lucru va necesita aproximativ 72 de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: