Poliția a împărțit amenzi, de 9 mai. Pe listă – deputați, persoane cu demnitate publică din Găgăuzia și alți oficiali
Full Article 2 minutes read

Poliția a împărțit amenzi, de 9 mai. Pe listă – deputați, persoane cu demnitate publică din Găgăuzia și alți oficiali

16 oficiali, dintre care nouă deputați și cinci persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia, care au ignorat prevederile legale și au purtat panglica „Sf. Gheorghe” în timpul manifestațiilor organizate de 9 mai, au fosta amendați de oamenii legii. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că, în total, 180 de persoane au admis ieri încălcări ale art. 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Potrivit IGP, în total au fost întocmite 15 procese verbale, înmânate 9 citații, iar 7 persoane au fost audiate. Restul persoanelor urmează a fi citate la Poliție pentru documentare.

Oamenii legii anunță că la manifestațiile organizate ieri în cele peste 500 de locații din întreaga țară au participat în jur de 43 de mii de persoane.

Pe 9 mai, la Chișinău, Partidul Socialiștilor a participat la Marșul Victoriei și marșul „Regimentul Nemuritor”. Potrivit partidului, acțiunile au fost organizate de Comitetul Național Coordonator „Victoria”. Și Partidul ȘOR a organizat și participat la acțiunea „Regimentul nemuritor”. Partidul a menționat că evenimentul a fost organizat la inițiativa lui Ilan Șor. Tot astăzi la Chișinău, conducerea Republicii Moldova a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit prevederilor legale, persoanele fizice care poartă  panglica Sf. Gheorghe sau alte însemne care promovează războiul pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.

Vezi cum a fost sărbătorit 9 mai la Chișinău, într-un fotoreportaj marca NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: