Poliția a inițiat un dosar penal după ce între protestatari și oamenii legii au avut loc altercații
Full Article 2 minutes read

Poliția a inițiat un dosar penal după ce între protestatari și oamenii legii au avut loc altercații

Poliția a inițiat un dosar penal după ce între protestatari și oamenii legii au avut loc altercații. Despre acest lucru a declarat pentru NM, Alexei Grosu, șeful-adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică. Mai mult, organizatorii protestului se vor alege și cu o amendă.

Potrivit lui Alexei Grosu, dosarul penal a fost inițiat în baza articolului 349 din Codul Penal, care se referă la „acțiuni de ultragiere, opunere de rezistență și/sau aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere”. Dosarul a fost inițiat după ce protestatarii au încercat să rupă un cordon al poliției.

Totodată, Alexei Grosu a explicat că la manifestație au participat mai mult de 50 de persoane, ceea ce contravine deciziei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. În acest sens, organizatorii protestului se vor alege cu o amendă de 22,5 mii lei fiecare.

Acțiunea de protest a fost coordonată cu Primăria Chișinău. Declarația prealabilă a fost depusă pe 25 mai. Organizatorii au indicat că numărul estimativ al participanților va fi de 1000 de persoane.

Precizăm că veteranii de război au protestat în fața clădirii parlamentului, astăzi, 31 mai. Aceștia au solicitat demisia parlamentului, guvernului și a președintelui Igor Dodon.

De asemenea, au avut loc altercații între protestatarii și oamenii legii. Aceștia au încercat să rupă un cordon al poliției, care a blocat drumul. Din această cauză, o mașină a protestatarilor, care transporta boxe, nu putea să ajungă în fața clădirii parlamentului.

Veteranii au anunțat că vor ieși la un protest masiv în luna august dacă autoritățile nu le vor îndeplini solicitările.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: