Poliția de Frontieră ne îndeamnă să „amânăm” deplasările în Ucraina: periodic punctele de trecere își sistează activitatea
Full Article 2 minutes read

Poliția de Frontieră ne îndeamnă să „amânăm” deplasările în Ucraina: periodic punctele de trecere își sistează activitatea

Poliția de Frontieră amintește că din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană, dar și a defecțiunilor tehnice care apar la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina, periodic punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene își sistează activitatea. În context, polițiștii de frontieră îndeamnă călătorii să se înarmeze cu înțelegere și răbdare, iar în măsura posibilităților să amâne deplasările în Ucraina.

În prezent, PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe și-a întrerupt programul de lucru din cauza unei defecțiuni tehnice ca urmare a deconectării energiei electrice pe teritoriul Republicii Moldova. 

Totodată, rămân nefuncționale la această oră PTF Ceadîr Lunga – Novîe Troianî, PTF Basarabeasca-Serpniovoe, PTF Vulcănești-Vinogradovca, PTF Mirnoe-Tabaki, PTF Ceadîr Lunga-Novîe Traianî. Motivul sistării activității este deconectarea energiei electrice pe partea ucraineană și defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale a Ucrainei.

Recomandări

Pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat și creșterea timpilor de așteptare, Poliția de Frontieră le recomandă călătorilor să se informeze din timp despre situația de la punctele de trecere a frontierei. (Nr de contact 022 259 717, Linia Verde a Poliției de Frontieră este funcțională non-stop).
Urmăriți online situația sau locațiile punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene, consultând rubricile TRAFIC ONLINE (http://border.gov.md/camere-web) sau HARTA INTERACTIVĂ (http://border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale…).
În cazurile de deconectare a energiei electrice, Poliția de Frontieră este pregătită să intervină și să asigure funcționalitatea programului de lucru transfrontalier. Fiecare subdiviziune de frontieră este dotată cu generatoare electrice și alte echipamente speciale, iar pe linia de activitate se aplică planul de contingență pentru a identifica soluții de redresare a oricărei situații de criză.

Zilnic în gestionarea procesului sunt implicați 1500 de polițiști și polițiste de frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: