Poliția de Frontieră va contesta în instanță anularea refuzului de intrare în Moldova în privința lui Filip Kirkorov
Full Article 2 minutes read

Poliția de Frontieră va contesta în instanță anularea refuzului de intrare în Moldova în privința lui Filip Kirkorov

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) nu este de acord cu decizia judecătorească privind anularea refuzului de intrare în Republica Moldova a cântărețului rus Filip Kirkorov. Astfel, instituția va contesta decizia. Precizările au fost făcute de purtătoarea de cuvânt IGPF, Raisa Novițchi, pentru TV8

Contactată pentru o reacție la hotărârea judecătorească privind anularea refuzului de intrare în țară a lui Filip Kirkorov, reprezentanta IGPF, Raisa Novițchi, a declarat: „Susținem că decizia de neautorizare a trecerii frontierei de stat emisă în privința reclamantului este una legală și emisă în stricta conformitate cu cadrul normativ”.

Raisa Novițchi a adăugat că Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va contesta hotărârea judecătorească la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că, în seara de 28 iulie 2022, Filip Kirkorov a aterizat, cu un avion charter, pe Aeroport Internațional Chișinău. Poliția de Frontieră însă i-a refuzat intrarea în țara noastră. IGPF a argumentat că, în urma controalelor, conform protocoalelor stabilite, cântărețul nu a întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

Atunci, la aeroport s-a prezentat Aureliu Colenco, avocatul oligarhului Ilan Șor, care a fost condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și se ascunde de justiție în Rusia, dar și echipei sale. Colenco a declarat că a fost chemat de artistul rus pentru a-i reprezenta interesele. Potrivit lui, Filip Kirkorov venit în Moldova pentru că a fi unul din martorii în dosarul deputate Marinei Tauber, afiliată lui Șor.

Pe 30 mai, refuzul de intrare în Republica Moldova în privința lui Kirkorov a fost anulată. Decizia a fost pronunțată de magistrata Violeta Chisilița de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Decizia judecătorească poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: