Politicianul rus de opoziție, Alexei Navalnîi, ar fi murit în închisoare
Full Article 2 minutes read

Politicianul rus de opoziție, Alexei Navalnîi, ar fi murit în închisoare

Politicianul rus de opoziție, Alexei Navalnîi, ar fi murit în închisoare. Anunțul a fost făcut de departamentul local al Serviciului Federal de Penitenciare, scrie presa rusă.

„În colonia corecțională nr. 3 condamnatul Navalnîi A.A. după plimbare s-a simțit rău, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de la urgență au confirmat decesul condamnatului. Cauzele morții sunt în curs de stabilire”, a spus Serviciului rus de Penitenciare într-un comunicat.

Avocatul lui Navalnîi, Leonid Soloviov, a declarat pentru Novaia Gazeta că a fost în colonie miercuri. La acea vreme, susține el, Navalnîi se simțea bine.

„Urmare a deciziei familiei lui Alexei Navalnîi, nu comentez absolut nimic. Încercăm să ne dăm seama ce s-a întâmplat. Avocatul lui Alexei a fost miercuri. Totul era bine atunci”, a spus Soloviov.

Într-un comentariu pentru presa rusă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu cunoaște nimic despre circumstanțele în care a murit Navalnîi. Potrivit lui Peskov, autoritățile de drept investighează cazul.

Pe 14 februarie, secretarul de presă al politicianului a declarat că Navalnîi a fost trimis într-o celulă de pedeapsă pentru a 27-a oară de când a fost încarcerat.

Alexei Navalnîi avea 47 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: