Poliție: Patru crime și două tentative de omor au avut loc în timpul sărbătorilor de Anul Nou
Full Article 2 minutes read

Poliție: Patru crime și două tentative de omor au avut loc în timpul sărbătorilor de Anul Nou

În perioada 25 decembrie – 3 ianuarie, 2,5 mii de polițiști au asigurat ordinea publică în țară. Cu toate acestea, în această perioadă au fost înregistrate aproximativ 700 de infracțiuni, inclusiv patru crime și două tentative de omor. Daniel Mazepa – șeful Secției prevenire delincvență a Direcției prevenire a INSP a anunțat acest lucru în cadrul unui briefing de presă din 6 ianuarie.

Potrivit acestuia, în perioada 6-10 ianuarie, 3,5 mii de polițiști vor asigura ordinea publică în Republica Moldova. Poliția a mai spus că în perioada Crăciunului foarte mulți oameni din zonele urbane merg spre cele rurale, ceea ce duce la faptul că locuințele sunt lăsate fără supraveghere. Drept urmare, în perioada 25 decembrie – 3 ianuarie, în Moldova au avut loc aproximativ 60 de spargeri de locuințe.

La fel, poliția a avertizat că va efectua raiduri în restaurante și baruri după ora 22:00 – în perioada în care activitatea lor este interzisă.

Ofițerii de poliție au mai cerut cetățenilor să mențină distanța socială în timpul tradiției de colindat.

În perioada 25 decembrie – 7 ianuarie s-au înregistrat 55 de accidente, în care șapte persoane au murit și 55 de persoane au fost rănite.

Mai mult de jumătate din accidentele rutiere au implicat pietoni. În acest timp, au fost înregistrați 115 șoferi ce conduceau în stare de ebrietate, 35 dintre aceștia refuzând de a fi supuși unui control medical.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: