Polițista beată care a spulberat trei pietoni pe trotuar, la Sângera, rămâne după gratii și în următoarele 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Polițista beată care a spulberat trei pietoni pe trotuar, la Sângera, rămâne după gratii și în următoarele 30 de zile

Felicia Guțu, angajata suspendată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), care a provocat accidentul rutier din orașul Sângera, soldat cu un deces și două minore internate în spital, urmează să petreacă încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată miercuri, 27 septembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată de procurorul de caz, Roman Moraru, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, instanța a decis prelungirea arestului la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, întrucât ultima măsură preventivă aplicată Feliciei Guțu expiră joi, 28 septembrie. Procurorul de caz a mai precizat pentru ZdG că urmărirea penală încă nu a fost finalizată.

Amintim că o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de 6 și, respectiv, 17 ani au ajuns la spital, după ce au fost tamponate de o mașină, în noaptea de 28 spre 29 august, în comuna Sângera. Oamenii legii anunță că la volanul automobilului se afla o tânără de 22 ani, angajată a INSP. Aceasta ar fi pierdut controlul volanului, iar în rezultat a intrat pe trotuar, tamponând pietonii. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. IGP a anunțat atunci că tânăra a fost suspendată din funcție.

Tânăra lovită mortal este Valentina Bivol. În accident au avut atunci de suferit sora sa, care a fost internată în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului, în stare gravă, precum și fiica Valentinei, de doar șase ani. Copila a fost internată atunci în stare medie-stabilă, la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”.

Procurorul de caz a anunțat pe 30 august că suspecta și-a recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

Dacă va fi găsită vinovată, tânăra de 22 de ani riscă de la patru la opt ani de detenție, cu privarea dreptului de a mai conduce.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: