Popescu, după întrevederea cu Geoană: NATO ne ajută să menținem pacea, calmul și stabilitatea în Moldova
Full Article 2 minutes read

Popescu, după întrevederea cu Geoană: NATO ne ajută să menținem pacea, calmul și stabilitatea în Moldova

Pacea, calmul și stabilitatea în Republica Moldova este menținută, inclusiv, grație parteneriatului cu Alianța Nord-Atlantică, a declarat vicepremierul Nicu Popescu, după întrevederea cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit Alianței pentru sprijinul acordat țării noastre, în timp ce Mircea Geoană a dat asigurări – NATO va fi alături de Moldova și în continuare, inclusiv pe calea de a aderare la UE.  

„NATO, pe parcursul ultimelor 30 ani, întotdeauna a sprijinit democrația, calmul și stabilitatea țării noastre, lucru pe care îl apreciem în Republica Moldova. (…) Este important că Moldova nu este singură, or pentru țara noastră, mai mult ca niciodată este important să nu fim singuri, să consolidăm acele parteneriate, prietenii cu acele țări, organizații care ne ajută să menținem pacea, calmul, stabilitatea, libertatea și europenitatea țării noastre. Această vizită, azi la NATO, discuțiile pe care le avem,  ne ajută să menținem Republica Moldova ferm în familia europeană de state”, a declarat vicepremierul, ministrul de Externe, Nicu Popescu.

La rândul său, secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice a apreciat colaborarea dintre Moldova și NATO din ultimii 30 de ani, care s-a intensificat, însă, odată cu declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei în primăvara anului 2022. Oficialul a dat asigurări că Moldova nu este singură și că Alianța va susține țara noastră și în viitor, inclusiv pe drumul său către aderarea la Uniunea Europeană.

„Aliații NATO susțin pe deplin integrarea europeană a Moldovei. Locul Moldovei este în UE, iar noi vă vom ajuta să implementați reformele necesare. (…) Viitorul Republicii Moldova este în familia democrațiilor europene”, a declarat, la rândul său Mircea Geoană.

De menționat că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles și Stockholm, unde va avea întrevederi cu oficiali europeni. Potrivit oficialului, principalul subiect abordat în cadrul vizitelor va viza accelerarea procesului de aderarea a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: