Popșoi: Gaz mai ieftin înseamnă să susții războiul Rusiei împotriva Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Popșoi: Gaz mai ieftin înseamnă să susții războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Pentru a obține gaz mai ieftin de la Gazprom, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului Mihai Popoșoi, pe 5 august. De asemenea, deputatul a mai spus că pentru gaz mai ieftin, „trebuie să sprijinim uciderea oamenilor în țara vecină”.

„Să ne aliniem celor care comit aceste crime. Să ne mânjim cu sângele vecinilor noștri. Aceasta este condiția obținerii unui preț mai mic pentru gazul rusesc astăzi. Noi nu putem face așa ceva. Ne vom mobiliza, ne vom solidariza și vom rezista. În sezonul rece, Guvernul va oferi sprijin cetățenilor pentru care povara acestui preț va fi prea mare”, a declarat Popșoi.

Prețul înalt plătit pentru gaz este și prețul pe care îl plătim pentru neadmiterea atragerii Republicii Moldova în acest război tragic, a continuat deputatul.

„Împreună vom trece de iarna care vine. Nu va fi ușor, dar vom rezista – și vom rămâne oameni”.

Amintim că președintele fugar al Partidului Șor,  Ilan Șor, susține că „în calitate de lider de partid de opoziție” se va adresa Rusiei cu rugămintea de a asigura Moldova cu gaze la preț accesibil. Și locuitorii din Găgăuzia intenționează să solicite Guvernului Rusiei gaz la un preț mai mic, cel puțin, pentru autonomie. În acest sens, organizatorii mitingurilor din ultima perioadă au demarat colectarea semnăturilor.

Pe 4 august ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a declarat că este sceptic în privința faptului că Moldova ar putea obține un preț mai mic la gaze dacă va merge el sau șefa statului Maia Sandu la Moscova. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, el a afirmat că acest lucru ar fi posibil doar dacă ar exista „anumite cerințe” din partea Rusiei, fără a preciza exact despre ce ar fi vorba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: