Portugalia modifică drastic condițiile de intrare în țară începând din 31 ianuarie 2021
Full Article 2 minutes read

Portugalia modifică drastic condițiile de intrare în țară începând din 31 ianuarie 2021

Portugalia se închide pentru turiștii străini: nu mai permite intrarea în țară pe la granița terestră, a reintrodus controalele la frontieră, iar în cazul călătoriilor cu avionul este obligatorie prezentarea unui test COVID negativ. Pe întreg teritoriul țării este declarată stare de urgență până la 14 februarie, din cauza pandemiei.

Autorităţile portugheze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul ţării, în contextul pandemiei de COVID-19, acestea aplicându-se din 31 ianuarie, ora 0:00.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Portugalia pe cale aeriană, din state membre UE sau asociate Spaţiului Schengen ce înregistrează o incidenţă a cazurilor între 150 şi 500 la 100 000 de locuitori în ultimele 14 zile trebuie să prezinte un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării.

Totodată, în cazul acestor categorii de persoane, autorităţile portugheze recomandă efectuarea doar a călătoriilor care sunt esenţiale, potrivit Agerpres.

De asemenea, începând cu aceeaşi dată este interzisă circulaţia rutieră la frontiera terestră, indiferent de tipul vehiculului, cu excepţia transportului internaţional de marfă, transportului de lucrători transfrontalieri şi a circulaţiei vehiculelor de ambulanţă, descarcerare şi a serviciului de urgenţă.

Sunt suspendate circulaţia feroviară (cu excepţia transportului de marfă) şi transportul fluvial între Republica Portugheză şi Regatul Spaniei.

A fost reintrodus controlul la frontierele terestre şi fluviale.

Portugalia, țară cu 10 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 12 435 de cazuri noi de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 și 293 de decese. Țara se confruntă cu o agravare acută a pandemiei, care până acum a afectat peste 711 000 locuitori, dintre care mai mult de 12 170 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: