„Posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice”. SIS susține că răpirea polițistului ar avea legătură cu campania electorală
Full Article 2 minutes read

„Posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice”. SIS susține că răpirea polițistului ar avea legătură cu campania electorală

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) susține că ceea ce i s-a întâmplat polițistului de la IP Florești ar avea legătură cu campania electorală și ar putea fi o tentativă „de influențare a proceselor democratice din Republica Moldova”. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții instituției într-un comunicat publicat pe 8 octombrie.

Reprezentanții SIS au menționat că au decis să publice o declarație „în contextul declarațiilor publice ale unor deputați din parlamentul Republicii Moldova”.

„SIS continuă activitatea de documentare a abuzurilor comise de reprezentanții așa-numitelor structuri de forță de la Tiraspol. Reamintim că SIS a reușit identificarea persoanelor care au participat la răpirea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi. Materialele prealabile obținute au fost transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat”, se arată în comunicat.

Reprezentanții instituției au confirmat și informația privind reținerea altor persoane cărora li se incriminează activitatea în interesul organelor constituționale ale Republicii Moldova, în perioada 7-8 octombrie și au subliniat că sunt depuse eforturi pentru elucidarea circumstanțelor și eliberarea acestora.

„Reiterăm că SIS este antrenat plenipotențiar cu utilizarea întregului instrumentar în vederea asigurării securității cetățenilor reținuți și acordării suportului pentru tragerea la răspunderea penală a persoanelor care se fac vinovate de ilegalitățile comise. Percepem aceste acțiuni ostile comise în plină campanie electorală ca o posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice din Republica Moldova”, se mai arată în declarație.

***

Reacția vine după ce Platforma DA și PAS au cerut convocarea, de urgență, a ședinței plenare a parlamentului. Totodată, Platforma DA a anunțat că va depune o moțiune simplă de cenzură contra ministrului de Interne, Pavel Voicu, dar şi un proiect prin care să îşi exprime votul de neîncredere faţă de şeful SIS, Alexandr Esaulenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: