Precizările Ministerului Apărării despre echipamentul promis de NATO
Full Article 2 minutes read

Precizările Ministerului Apărării despre echipamentul promis de NATO

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a venit cu unele precizări cu referire la anunțul NATO de a oferi Moldovei un pachet de asistență non-letală. Instituția confirmă că decizia a fost luată ca răspuns la solicitarea Republicii Moldova. 

„Republica Moldova va beneficia de un pachet de asistență sporit din partea Alianței Nord-Atlantice. Decizia a fost luată în cadrul reuniunii miniștrilor Apărării ai statelor membre NATO, desfășurată la Bruxelles și vine ca răspuns la solicitarea Republicii Moldova în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre”, comunică Ministerul.

Instituția spune că pachetul „prevede sporirea cooperării în vederea fortificării rezilienței instituțiilor naționale față de noile provocări și combaterii amenințărilor hibride, inclusiv promovarea comunicării strategice și diplomației publice pentru combaterea dezinformării”.

Se menționează că documentul stipulează și cooperarea în dezvoltarea capacităților de apărare și securitate ale Republicii Moldova, cu accent pe modernizarea forțelor armate, fortificarea apărării cibernetice, precum și consolidarea integrității instituționale și dezvoltarea profesională a funcționarilor publici din sectorul securității și apărării naționale.

Potrivit secretarului de stat Valeriu Mija, cooperarea dintre Ministerul Apărării și Alianța Nord-Atlantică în cadrul Inițiativei DCB a demarat în anul 2015.

„Această asistență, în formă de consultanță, instruire și capabilități, urmează să contribuie la modernizarea sectorului de apărare și securitate al Republicii Moldova, inclusiv la sporirea rezilienței și capacității naționale de gestionare a diferitor situații de criză”, a menționat Mija.

Amintim că secretarul adjunct al Alianței Nord-Atlantice Mircea Geoană a anunțat că NATO oferă Moldovei un pachet de asistență non-letală. Geoană a spus că pachetul de asistență este oferit în contextul crizei de securitate din regiune și a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă împotriva Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: