Premierul interimar Aureliu Ciocoi a completat declarația de avere și interese personale (DOC)
Full Article 2 minutes read

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a completat declarația de avere și interese personale (DOC)

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a completat pe 30 martie declarația de avere și interese personale pentru anul 2020. Astfel, acesta a obținut, anul trecut, peste 231 de mii de lei în calitate de salariu pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și consilier prezidențial.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Autorității Naționale de Integritate, Aureliu Ciocoi a obținut, pe parcursul anului 2020, 108 085 de lei datorită funcției de consilier al fostului președinte Igor Dodon. După preluarea funcției de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ciocoi a fost plătit cu peste 123 mii de lei. De asemenea, soția premierului interimar a obținut câștiguri financiare de peste 114 mii de lei în calitate de angajată a Universității de Stat.

Ciocoi a declarat două terenuri extravilane dobândite în 2016, în valoare de 1369 de lei și 25 de mii de lei. De asemenea, premierul deține o casă de locuit, dobândită în 2016 de 107 m2, a cărei valoare este estimată la peste 63 de mii de lei. Totodată, acesta are în proprietate un apartament de 132 m2, estimat la aproape 1 mln 77 mii de lei.

Șeful interimar al executivului conduce un automobil MercedesBenz GLK 320 CDI produs în 2009, al cărui valoare indicată este de 7500 franci elvețieni (circa 6800 euro).

Aureliu Ciocoi a declarat 3 conturi bancare și 2 depozite – 4 în Moldova și 1 în Germania, însă doar două sunt pe numele său. Cea mai mare sumă declarată este un depozit bancar în mărime de 41 mii de dolari.

Aurel Ciocoi, declaratie 2020 by newsmakermd on Scribd

Aurel Ciocoi a fost ambasadorul Moldovei în SUA în perioada august-noiembrie 2017. Ulterior, în această funcția a fost numită Cristina Balan.

Pe 30 decembrie, Aurel Ciocoi a fost desemnat de președinta Maia Sandu în funcția de premier interimar. Anterior, acesta a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în guvernul Chicu. Înainte de a veni la guvern, Ciocoi a fost consilierul fostului președinte Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: