Premierul s-a interesat de desfășurarea lucrărilor la Arena Chișinău. A fost anunțată data când complexul își va deschide porțile
Full Article 2 minutes read

Premierul s-a interesat de desfășurarea lucrărilor la Arena Chișinău. A fost anunțată data când complexul își va deschide porțile

Complexul distractiv-cultural Arena Chișinău va fi lansată în data de 1 mai 2020. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă publicat astăzi, 17 ianuarie, pe site-ul guvernului. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședinței convocate de premierul Ion Chicu, care s-a interesat despre desfășurarea lucrărilor.

La ședință au fost prezenți responsabili de la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Finanțelor, Inspectoratul General al Poliției, Agenția Proprietății Publice și primăria municipiului Chișinău.

Responsabilii de executarea acțiunilor au prezentat premierului informații în detaliu despre situația actuală și progresul pe fiecare dimensiune. Printre subiectele abordate au fost proiectarea și executarea căilor de acces spre complex, finanțarea lucrărilor și activitățile de recepție finală a obiectului.

Conducătorul întreprinderii ce administrează complexul a informat că, în prezent, lucrările interne sunt executate aproape integral. La moment, se realizează procedurile de testare a sistemelor și echipamentelor pentru a verifica funcționalitatea infrastructurii complexului. În special, la ședință au fost examinate scenariile de executare a căilor de acces, ținând cont de faptul că în regiunea complexului urmează să fie construit drumul de centură al orașului Chișinău.

Amintim că Arena Chişinău este ridicată pe o suprafaţă de 10 hectare și va dispune de cinci mii de locuri. Complexul sportiv va fi dotat cu o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară – care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie au fost inițiate de guvernul condus de Pavel Filip și sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: