Presa din România: Fostul primar de București, Sorin Oprescu, a fost găsit în Atena și reținut
Full Article 2 minutes read

Presa din România: Fostul primar de București, Sorin Oprescu, a fost găsit în Atena și reținut

Fostul primar de București, Sorin Oprescu, a fost reținut marți de autoritățile din Grecia, au declarat pentru G4Media surse judiciare. El este acum în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena. Fostul edil era dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în 13 mai.

Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București. În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București și Ciolpani.

Oprescu a fost dat ulterior în urmărire internațională pentru că nu a fost găsit în țară. Potrivit informațiilor G4Media, Oprescu a părăsit România pe la Vama Giurgiu în urmă cu câteva săptămâni, cu mult înainte de pronunțarea sentinței. La acel moment el putea ieși din România fără nici o problemă pentru că nu exista nici o măsură preventivă împotriva sa.

Completul de la Curtea de Apel București a pronunțat condamnări cu închisoare ce totalizează peste 63 de ani pentru toți inculpații – foști directori din Primăria București și oameni de afaceri. Toți au fost acuzați de procurori de organizarea unui grup infracțional care atribuia contractele din bani publici contra șpagă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: