Presa din SUA: Israel și Hamas negociază prelungirea armistițiului temporar pentru a elibera mai mulți ostatici
Full Article 2 minutes read

Presa din SUA: Israel și Hamas negociază prelungirea armistițiului temporar pentru a elibera mai mulți ostatici

Israel și gruparea teroristă palestiniană Hamas negociază o prelungire a armistițiului de patru zile. Informația a fost raportată pe 27 noiembrie de publicația americană The Wall Street Journal, cu referire la oficiali egipteni și din Qatar.

Israelul și Hamas și-au declarat public dorința de a prelungi acordul privind armistițiul temporar, în cadrul căruia gruparea teroristă s-a angajat să elibereze 50 de ostatici israelieni în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni.

Potrivit WSJ, părțile discută acum posibilitatea de a prelungi acordul pentru încă patru zile sau mai puțin. Ca parte a acordului, sursele publicației au declarat că Hamas ar putea elibera cel puțin 20 de femei și copii ținuți ostatici. În același timp, oficialii egipteni precizează că, odată ce toate femeile și copiii vor fi eliberați, prioritate vor avea bărbații în vârstă și apoi transmiterea cadavrelor celor morți, întrucât Hamas a exclus până acum eliberarea tinerilor israelieni.

Prelungirea acordului, potrivit consilierului prezidențial american Jake Sullivan, depinde în acest moment de Hamas, în condițiile în care premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a exprimat deja condiția – eliberarea a zece ostatici pentru fiecare zi suplimentară de armistițiu. În același timp, gruparea nu a furnizat încă o listă a persoanelor pe care este pregătită să îi elibereze, au declarat sursele WSJ.

Hamas a eliberat deja trei grupuri de ostatici din 24 noiembrie, atunci când a intrat în vigoare armistițiul de patru zile. În total, 39 de israelieni și 19 străini, scrie Meduza. În schimb, Israelul a eliberat 117 prizonieri palestinieni.

În total, militanții Hamas, care au atacat Israelul pe 7 octombrie, au luat în prizonierat aproximativ 240 de persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: