Presa: Migranții din 6 țări ex-sovietice, inclusiv Moldova, care au venit ilegal în SUA prin Mexic vor fi expulzați fără proceduri
Full Article 2 minutes read

Presa: Migranții din 6 țări ex-sovietice, inclusiv Moldova, care au venit ilegal în SUA prin Mexic vor fi expulzați fără proceduri

SUA vor expulza fără proceduri migranții din șase foste țări sovietice – Georgia, Moldova, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan – care vor încerca să intre ilegal în țară prin granița cu Mexicul. The New York Post, care face trimitere la o sursă de la Casa Albă, scrie că măsura este temporară și va înceta atunci când frontiera SUA cu Mexic nu va mai fi atât de aglomerată. 

Potrivit publicației, polițiștii de frontieră din statul California, aflat la granița cu Mexicul, au primit ordin să le permită migranților ilegali să rămână pe teritoriul american în timp ce instanța examinează cazul lor. Excepție fac migranții ilegali adulți din Rusia, Georgia, Moldova, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. Cetățenii acestor țări vor fi imediat deportați dacă vor încerca să treacă ilegal frontiera. Cu toate acestea, polițiștilor de frontieră li s-a permis să lase să intre copiii, victimele răpirii și persoanele aflate în pericol sau care au nevoie de îngrijiri medicale.

Aceste măsuri nu sunt permanente. Acestea vor fi anulate atunci când numărul de migranți care traversează frontiera va fi suficient de mic pentru ca sistemul american să poată gestiona în siguranță și în mod eficient operațiunile de frontieră”, a declarat sursa de la Casa Albă a The New York Post.

Amintim că, anterior, președintele american Joe Biden a introdus o interdicție temporară privind azilul politic în Statele Unite pentru migranții care trec ilegal frontiera cu Mexicul. Măsurile restrictive vor rămâne în vigoare atâta timp cât granița sudică a SUA este aglomerată. Acestea ar permite angajaților serviciului de migrație să asigure îndepărtarea rapidă a persoanelor care nu au un temei legal pentru a rămâne în Statele Unite ale Americii.

Potrivit autorităților americane, 43 000 de cetățeni ruși au încercat să intre ilegal în Statele Unite în 2023. În total, anul trecut, numărul imigranților ilegali care au sosit în SUA din Mexic a depășit 302 000.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: