Presă: Pacienții infectați cu COVID-19 din spitalul din Taraclia sunt internați în holurile instituției
Full Article 2 minutes read

Presă: Pacienții infectați cu COVID-19 din spitalul din Taraclia sunt internați în holurile instituției

Administrația spitalului raional din Taraclia susține că în instituție nu mai sunt locuri libere pentru pacienții infectați cu COVID-19, scrie tuk.md. Declarația a fost făcută de către directorul instituției, Valerii Jelev, în cadrul conferinței online a Comisiei privind sănătatea publică, din 1 iunie.

„În ultima săptămână s-a înrăutățit brusc situația privind infectarea cu COVID-19. În prezent, în spitalul raional sunt 24 de pacienți cu diagnostic confirmat și încă cinci cu suspiciune. Patru dintre ei sunt în stare de gravitate medie. Doi pacienți sunt plasați în coridor, am instalat paturi acolo. Fizic nu mai putem spitaliza pacienți, nu mai avem locuri”, a declarat directorul spitalului raional din Taraclia.

Valerii Jelev a mai spus că spitalul dispune de medicamente până miercuri, 3 iunie, însă a dat a asigurări că rezervele de preparate vor fi suplimentate la timp.

„Ținând cont că a crescut brusc numărul de îmbolnăviri, a crescut și necesitatea. Ca să nu avem deficit, vom aduce medicamentele necesare pentru 25 de pacienți care sunt internați în prezent pentru tratament”, a precizat directorul spitalului.

Potrivit celui mai recent bilanț, 8 548 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în Republica Moldova. 309 pacienți au decedat, iar 4863. s-au însănătoșit. În Taraclia au fost înregistrate 105 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: