Presă: Percheziții la patru persoane, inclusiv Silvia Radu. CNA: O persoană a fost reținută
Full Article 2 minutes read

Presă: Percheziții la patru persoane, inclusiv Silvia Radu. CNA: O persoană a fost reținută

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la patru persoane vizate într-un dosar de spălare de bani. Informația a fost confirmată pentru NM procurora Mariana Cherpec. Potrivit surselor ZdG, percheziții au loc și la fosta primară interimară a capitalei Silvia Radu. De cealaltă parte, CNA anunță că unul dintre suspecți din cadrul dosarului a fost reținut.

Procurora Mariana Cherpec a menționat pentru NM că va reveni cu mai multe detalii după finalizarea acțiunilor de urmărire penală planificate.

Pentru NM, Angela Starinschi, reprezentanta Centrului Național Anticorupție (CNA), a spus că mai multe persoane sunt vizate în acest dosar, iar unul dintre suspecți a fost reținut.

Amintim că în perioada 2000-2015, Silvia Radu a activat în cadrul companiei cu capital spaniol Gas Natural Fenosa. Timp de șapte ani aceasta a deținut funcția de președinte al întreprinderii. În anul 2015, Radu a câștigat, numai din salariu, peste șase milioane și jumătate de lei.

În 2016, Radu s-a înscris în cursa pentru funcția de președinte al țării, fiind oficial cel mai bogat candidat.

Mai târziu, Silvia Radu a devenit primara interimară a mun. Chișinău după ce, la începutul lunii noiembrie 2017, Nistor Grozavu, primarul interimar de atunci, a anunțat că se retrage din funcție, iar în locul lui vine Silvia Radu, fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”.

În aprilie 2018, Radu este înregistrată în calitate de candidat independent în cursa pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

în perioada 2018-2019, Radu a fost în funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Filip.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: