Președinta Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în fața justiției: „Este posibil”
Full Article 2 minutes read

Președinta Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în fața justiției: „Este posibil”

Președinta Comisiei Europene a pledat joi în favoarea aducerii președintelui rus Vladimir Putin în fața justiției internaționale pentru crimele de război comise în Ucraina, potrivit unui interviu acordat unei publicații germane, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Putin trebuie să piardă acest război şi să fie tras la răspundere pentru actele sale, aceasta este important pentru mine”, a declarat Ursula von der Leyen pentru canalul de televiziune al cotidianului Bild.

Fără îndoială că în Ucraina au fost comise crime de război, de la declanșarea ofensivei ruse la sfârșitul lunii februarie, „de aceea susținem strângerea de probe” pentru o procedură în fața Curții Penale Internaționale”, a adăugat șefa executivului european, care a efectuat o vizită la Kiev în cursul zilei de ieri.

„Bazele sistemului nostru de drept internațional cer să urmărim penal astfel de crime şi, în cele din urmă, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea.

Întrebată despre probabilitatea ca șeful statului rus să poată fi adus într-o zi în fața justiției internaționale, Ursula von der Leyen a răspuns: „Cred că este posibil”.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi, în cursul vizitei la Kiev, că UE va sprijini Ucraina „atât timp cât va fi nevoie” în fața Rusiei, într-un moment în care trupele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: