Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul Lituaniei Ingrida Šimonytė
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul Lituaniei Ingrida Šimonytė

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministra Republicii Lituania, Ingrida Šimonytė, care se află în vizită de lucru la Chișinău. Oficialele au discutat agenda bilaterală dintre cele două țări, fiind punctate și prioritățile de viitor.

„Ne dorim să dinamizăm schimburile comerciale și să sporim cooperarea în domenii precum sănătatea, infrastructura de transport, conectivitatea energetică”, a menționat șefa statului în cadrul discuțiilor.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit prim-ministrei din Lituania pentru solidaritatea față de țara noastră.

„Am simțit acest sprijin în cadrul instituțiilor europene, prin promovarea intereselor noastre în contextul Parteneriatului Estic, dar și în ultimii doi ani de luptă cu pandemia. Este o prietenie la care ținem și pe care suntem hotărâți să o dezvoltăm în continuare”, a mai declarat doamna Maia Sandu.

Ingrida Šimonytė a susținut astăzi o conferință de presă împreună cu prim-ministra Natalia Gavrilița. Oficiala a declarat că Lituania urmează să acorde Republicii Moldova 350 de mii de euro pentru implementarea Memorandumului de înțelegere semnat între cele două state.

De menționat că, în ajunul vizitei sale în Republica Moldova, Ingrida Simonyte, prim-ministrul Lituaniei, a acordat un interviu în exclusivitate pentru NM. Oficialul a vorbit despre lucrurile pe care le au în comun Lituania și Moldova, despre cele care le deosebesc, dacă a reușit sau nu Lituania să învingă corupția, cum această țară a depășit criza gazelor naturale și cum funcționează propaganda Rusiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: