Președinta Moldovei își dorește un Centru de Excelență pentru pregătirea profesorilor
Full Article 2 minutes read

Președinta Moldovei își dorește un Centru de Excelență pentru pregătirea profesorilor

În Republica Moldova ar putea fi construit un Centru de Excelență, în cadrul căruia să fie instruite cadrele didactice. Subiectul a fost abordat de către președinta țării Maia Sandu, aflată la New York, pentru participarea la lucrările dedicate celei de-a 77-a reuniuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Șefa statului a discutat despre importanța investițiilor în programele de instruire pentru profesori în cadrul a două evenimente organizate de USAID și Clinton Global Inițiative.

La cele două evenimente pe educație la care am participat, am transmis un mesaj clar că trebuie să investim în pregătirea profesorilor, respectiv în motivarea profesorilor și în recunoașterea valorii profesorilor, dacă vrem să îmbunătățim calitatea educației. Eu cred că acest lucru este cel mai important în strategia noastră de îmbunătățire a calității educației. Și, respectiv, trebuie să investim în pregătire. Îmi doresc să construim un Centru de Excelență în Republica Moldova de  pregătirea profesorilor,  și mă refer la pregătirea inițială, dar mai ales la formarea continuă. Evident, mă refer la modul în care motivăm profesorii și modul în care ajungem ca societate să apreciem profesorii”, a declarat președinta țării.

Amintim că Maia Sandu a participat a un eveniment găzduit de administratoarea USAID, Samantha Power. La întrunire a fost prezent și șeful diplomației americane, Antony Blinken.

„Mesajul pe care vreau să îl transmit sectorului privat este că în politică există campioni și trebuie să poți să îi ajuți pe campioni. Politica poate fi murdară, însă din când în când obții miniștri-campioni, iar alteori – țări-campioane la reforme, unde există cu adevărat voință politică și pur și simplu trebuie să poți să le ajuți. Poți ajuta prin finanțarea unui program în Moldova, care ne-ar ajuta să îmbunătățim calitatea învățământului. Pentru că eu cred că acest lucru este cel mai important – îmbunătățirea calității educației”, a declarat șefa statului.

Ulterior, președinta țării Maia Sandu a participat la evenimentul organizat de Clinton Global Inițiative – o fundație a soților Bill și Hilary Clinton (ex-președintele SUA și ex-secretar american de Stat), care conectează demnitari de stat, oameni de afaceri, filantropi, organizații și jurnaliști.

Maia Sandu a vorbit despre educație și în cadrul Summitului ONU „Transformarea Educației”. Șefa statului înregistrat o adresare video, care a fost difuzată în timpul discuțiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: